Etika jako nástroj společenské odpovědnosti retailingových firem - Tsap, Valeriia (2022)
Bakalářská práce se zabývá etikou v kontextu společenské odpovědnosti firem. Cílem této práce je na základě zmapování etiky retailingové společnosti Koninklijke Ahold Delhaize N.V ve vybraných zemích působnosti analyzovat její etický přístup k podnikání se zaměřením na aplikování etických pravidel dceřinou společností Albert Česká republika, s.r.o. Práce se skládá ze dvou základních částí. První část se zabývá teorií společenské odpovědnosti firem a rolí etiky jako její součásti; etikou v podnikání a důvody její implementace společnostmi; teoretickými řešeními umožňujícími integrovat etiku do podnikání. Druhá část se pokusí splnit cíl práce pomocí třech metod: dotazníkové šetření, komparace a polostrukturovaný rozhovor se zaměstnancem společnosti Albert Česká republika, s.r.o.