Etika jako nástroj společenské odpovědnosti retailingových firem - Tsap, Valeriia; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá etikou v kontextu společenské odpovědnosti firem. Cílem této práce je na základě zmapování etiky retailingové společnosti Koninklijke Ahold Delhaize N.V ve vybraných zemích působnosti analyzovat její etický přístup k podnikání se zaměřením na aplikování etických pravidel dceřinou společností Albert Česká republika, s.r.o. Práce se skládá ze dvou základních částí. První část se zabývá teorií společenské odpovědnosti firem a rolí etiky jako její součásti; etikou v podnikání a důvody její implementace společnostmi; teoretickými řešeními umožňujícími integrovat etiku do podnikání. Druhá část se pokusí splnit cíl práce pomocí třech metod: dotazníkové šetření, komparace a polostrukturovaný rozhovor se zaměstnancem společnosti Albert Česká republika, s.r.o.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses