Aktuální trendy v tvorbě produktu cestovního ruchu – návrh produktu pro destinaci jižní Morava - Padevětová, Veronika (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem tvorby produktu cestovního ruchu a přizpůsobením této tvorby aktuálním trendům. Cílem práce je navrhnout produkt cestovního ruchu podle aktuálních trendů pro destinaci jižní Morava, a to na základě teoretických znalostí daného tématu. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy, související se zvoleným tématem, které jsou v práci užívány. Práce se dále zabývá teorií tvorby produktu cestovního ruchu, kdy je zde uveden vhodný postup při vytváření produktu, tedy popsány jednotlivé fáze tvorby. V této části je také představen model úspěšného produktu cestovního ruchu s veškerými podstatnými vlastnostmi. Dále jsou v práci uvedeny konkrétní příklady kvalitních produktů cestovního ruchu. Teoretická část se věnuje také představení aktuálních trendů, které v současné chvíli ovlivňují tvorbu produktu cestovního ruchu. Praktická část bakalářské práce se zabývá tvorbou produktu dle aktuálních trendů pro zvolenou destinaci, jižní Moravu, konkrétně pro turistickou oblast Slovácko. Produkt je vytvořen pomocí metody vycházející z teoretické části bakalářské práce, kdy je sestaven dle popisovaného metodického postupu. V rámci praktické části je popsána vybraná destinace a analyzovány její atraktivity, stěžejní pro rozvoj cestovního ruchu. Dále je charakterizován navrhovaný produktu, identifikován cílový segment a popsán návrh propagace produktu.