Spotřební chování závodníků seriálu Běhej lesy - Zárubová, Veronika (2022)
Cílem této práce je v teoretické části vymezit a definovat pojmy spojené se spotřebním chováním a marketingovou komunikací v oblasti sportovních akcí pro širokou veřejnost. Jsou vysvětleny pojmy jako je spotřební chování, jeho modely, spotřební predispozice, kupní rozhodovací proces a marketingová komunikace z pohledu sportovních akcí. V praktické části pak je cílem analýza spotřebního chování běžců Běhej lesy, spotřebitelské vnímání běžeckého seriálu a jeho marketingové komunikace a doporučení pro další marketingovou komunikaci. Výzkumný oddíl praktické části sestává z primárních a sekundárních dat. Sekundární data byla získána prostřednictvím MML-TGI, primární data byla sbírána dotazníkovým šetřením na databázi běžců Běhej lesy a analyzována v programu SPSS. U obou výzkumných linií byla provedena obecná, faktorová, shluková a křížová (potažmo kontingenční) analýza s výslednými popsanými profily segmentů. Výstupem diplomové práce je doporučení pro marketingovou komunikaci běžeckého seriálu Běhej lesy v budoucnosti.