Chování spotřebitele generace Z a trendy na trhu vín v České republice a ve světě - Doubek, Jan (2022)
Bakalářská práce se věnuje problematice chování spotřebitelů generace Z a trendům na trhu vín v České republice a v zahraniční. Práce se zabývá spotřebním chováním generace Z ve vztahu k nákupu a konzumaci vína. Charakterizován je také trh vína v České republice, s uvedením trendů a jejich následné porovnání s trendy globálními. Hlavním cílem práce je zhodnotit spotřebitelské chování zástupců generace Z s ohledem na aktuální trendy na trhu vín v České republice a v zahraničí. Vedlejším cílem práce je přinést návrhy a doporučení pro nové tržní hráče vstupující na trh vín v České republice. Bakalářská práce přináší v osmi kapitolách komplexní pohled na tuto problematiku, doplněný vlastním kvantitativním průzkumem realizovaným formou dotazníkového šetření. V závěru práce autor přichází s návrhy a doporučeními pro nové hráče vstupující na trh vína v České republice.