Storytelling v cestovním ruchu - Knížová, Nikola; Kvítková, Zuzana; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Storytelling je novodobým globálním trendem komunikace. Jeho vliv a síla se odráží v několika oblastech lidské činnosti. Tato práce si klade za cíl přiblížit vliv storytellingu na rozhodování spotřebitele prostřednictvím simulace výběru destinace k pobytu dvojím způsobem. Práce v závěru odpoví na otázku, zda je do komunikace žádoucí vložit příběh. Na tuto otázku pomůže odpovědět dotazníkové šetření, která se vztahuje k newsletteru a displejová reklama na webové interaktivní stránce. Práce si dává za cíl identifikovat benefity využití vyprávění příběhů v marketingové komunikaci v cestovním ruchu. Na základě dotazníkového šetření a názorů respondentů se kvalifikační práce pokusí definovat subjektivní faktory a názorové prvky, které storytelling ovlivňuje. Práce přináší teoretické poznatky o nové marketingové metodě se zaměřením na on-line prostředí. Výzkumná část dokumentu je zpracována v návaznosti na vybrané turisticky lukrativní město – Kutná Hora.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses