Mezinárodní expanze českých e-shopů - Sucháček, Radek (2022)
Tato diplomová práce má za cíl přinést doporučení ohledně strategického růstu a internacionalizace českých e-shopů pro úspěšnou zahraniční expanzi. Doporučení vycházejí z realizovaného šetření, které se opírá o teoretický základ a má jej rozšířit. Teoretická část se věnuje problematice mezinárodní expanze ve vztahu k internacionalizačním modelům a jejich provázaní s e-commerce. Další kapitola je určena pro nastínění situace na českém trhu a představení největších hráčů. Ve třetí kapitole je představena metodika výzkumu, vzorek respondentů a jsou zde shrnuty zjištěné výsledky a formulace doporučení.