Efekty ekonomické teorie na trhu s luxusem u generace Z - Kříž, Tomáš; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Předmětem bakalářské práce jsou efekty ekonomické teorie na trhu s luxusním módním zbožím. Práce klade důraz na Veblenův efekt jako jeden z motivů pořizování luxusu, dle H. Leibensteina. Do jisté míry jsou však brány v potaz i další dva interpersonální efekty. Významnou rovinu odborné práce utváří generace Z, která je prostřednictvím dotazníkového šetření provázána s problematikou okázalé spotřeby, definující Veblenského spotřebitele. Mimo jiné je také v práci nahlíženo na vývoj luxusního zboží.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses