Chování generace Z na mezinárodním trhu práce - Blín, Matěj; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou specifičnosti chování pracovní síly na základě její generační příslušnosti. Práce se úzce zaměřuje na generaci Z v českém pracovním prostředí a jejím cílem je definovat postoje a stanoviska, která sledovaná generace v tomto prostředí zaujímá a zároveň určit chování, které je pro ni v této oblasti typické. Cíle práce bylo dosaženo prostřednictvím kvantitativního výzkumu formou dotazníkového šetření. Koncepce výzkumu vychází z dosavadního poznání dané problematiky a ověřuje teoretické východisko v praxi. Generace Z se na základě uskutečněného výzkumu ukazuje jako uvědomělá generace, která v pracovním prostředí hledá finanční stabilitu, flexibilitu a smysluplnost. Sledovaná generace ve svém přístupu k práci vykazuje relativně individualistické tendence, nicméně příznivé vztahy v rámci pracovního kolektivu jsou pro ni klíčové.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses