Česko-italské kulturní standardy ve formálních vztazích - Karchňáková, Klára (2022)
Podstata bakalářské práce na téma česko-italské kulturní standardy ve formálních vztazích spočívá ve stanovení a podrobné analýze kulturních rozdílů samovolně se vytvářejících ve formálním prostředí České republiky a Itálie. Nedostatečná znalost cizí kultury v mnohých případech může představovat potenciální nedorozumění či konflikt, cílem práce je zamezit těmto nepříjemným situacím pomocí přiblížení obou kultur a jejich charakteristických rysů chování na formální půdě. Poznatky jsou definovány na základě teoretických kulturních typologií propojených s vlastním výzkumem zkoumajícím kulturní standardy obou zemí.