Kulturní rozdíly v nákupním chování Čechů a Němců - Hortová, Dominika; Matysová, Kamila; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vlivu kulturních rozdílů v závislosti na nákupním chování. Hlavním tématem práce je zkoumání vlivu kulturních rozdílů dvou národností, konkrétně české a německé na nákupním chování. Cílem práce je zjistit, zda se odlišnosti národních kultur přenášejí na nákupní chování a rozhodování zákazníků, a zda tyto odlišnosti odpovídají hodnotám kulturních dimenzí jednotlivých zemí. Nejprve jsou v práci definovány jednotlivé základní pojmy a dále podrobně popsány jednotlivé kulturní dimenze pro pochopení celé problematiky. Metoda použitá pro ověření stanoveného cíle je dotazníkové šetření provedené na zástupcích české a německé kultury. Na základě ověření pěti ze čtyř výzkumných otázek je zjištěno, že kulturní rozdíly se skutečně projevují na nákupní chování a korespondují s definicemi typickými pro dané kultury. V závěru práce jsou navrženy další návrhy pro zpracování této problematiky.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses