Exportní strategie podniku Kofola Československo a.s. na ruský trh - Gerashchenko, Irina; Čajka, Radek, 1983-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Téma předložené práce se zabývá průzkumem ohledně expanze podniku na zahraniční trh. Zejména se jedná o expanzi Kofoly Československo a.s. na ruský trh. V teoretické části jsou definovány všechny klíčové pojmy, popis způsobů vstupu na trh, popis použitých analýz v práci a jejich účel. Dále jsou uvedeny rizika, která se mohou objevit na zahraničních trzích a faktory úspěchu na nich, poté jsou uvedeny příklady českých podniků, které již v Rusku působí. Analytická část je zaměřena především na analýzu ruského trhu. Nejprve byly poskytnuty informace o společnosti a jejích produktech, poté byl proveden průzkum trhu. Po průzkumu byly sestaveny SMART cíle, po kterých byly provedeny analýzy makroprostředí pomocí analýzy PESTEL, makro a mikroprostředí pomocí SWOT, konkurenceschopnosti pomocí VRIO. Ve třetí části bylo na základě všech obdržených dat vyvozeno, jakým způsobem společnost může vstoupit na trh, jakou produkci může použít a jaký typ vstupu by si mohla vybrat.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses