Role médií v globalizovaném světě. Případová studie vztahů Mexika a USA za prezidenství D. Trumpa se zaměřením na migraci. - Kubová, Lucie (2022)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou médií jako aktéry mezinárodních vztahů v době globalizace. V práci je využito metodologií případové studie, obsahové analýzy a komparace, které vedou k naplnění cíle a potvrzení či vyvrácení hypotéz, a všechny kapitoly diplomové práce se odvíjejí od teorie konstruktivismu. Teoretická kapitola se věnuje definici médií a masmédií, dále je doplněna o roli médií, stručný vývoj médií, média jako aktéra mezinárodních vztahů a propagační strategie. V praktické části se pak nachází společensko-historický kontext, kde je stěžejní kapitolou historie migrační politiky Donalda Trumpa a také pohled Američanů na migraci. Poslední dvě kapitoly se věnují analýze mediálního obrazu migrace ve třech mexických a třech amerických médiích a následné komparaci na základě sledovanosti, obsahu informací, objektivity, použitých titulků, multimediálních prvků a dalších mediálních praxí.