Motivace k online nakupování potravin v České republice - Lačná, Kristýna (2022)
Tato práce má za cíl zjistit hlavní zdroje motivace a demotivace při nakupování potravin online na českém trhu a umožnit tím jak zlepšení marketingových strategií retailových společností, tak ulehčení vstupu na český trh pro start-upové firmy. První část této práce je věnována nakupování na internetu a faktorům, které ho ovlivňují. Dále je zde charakterizována e-commerce potravin v České republice a jsou představeni hlavní hráči na trhu. Ve druhé části bakalářské práce byly pomocí dotazníku na skupině 320 respondentů zjištěny motivační a demotivační faktory, které působí při nakupování potravin online u českých obyvatel a také jsou zde analyzovány vlivy demografických skupin na tyto faktory. Z výsledků byly vyvozeny návrhy pro retailové společnosti a potencionální start-upy.