Motivace k online nakupování potravin v České republice - Lačná, Kristýna; Král, Petr, 1979-; Dopita, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato práce má za cíl zjistit hlavní zdroje motivace a demotivace při nakupování potravin online na českém trhu a umožnit tím jak zlepšení marketingových strategií retailových společností, tak ulehčení vstupu na český trh pro start-upové firmy. První část této práce je věnována nakupování na internetu a faktorům, které ho ovlivňují. Dále je zde charakterizována e-commerce potravin v České republice a jsou představeni hlavní hráči na trhu. Ve druhé části bakalářské práce byly pomocí dotazníku na skupině 320 respondentů zjištěny motivační a demotivační faktory, které působí při nakupování potravin online u českých obyvatel a také jsou zde analyzovány vlivy demografických skupin na tyto faktory. Z výsledků byly vyvozeny návrhy pro retailové společnosti a potencionální start-upy.
Vedoucí práce: Petr Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses