Srovnání leteckých společností Lufthansa a Ryanair v kontextu evropského trhu - Malá, Eliška; Štemberk, Jan, 1977-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním leteckých společností Lufthansa a Ryanair v kontextu evropského trhu. Cílem práce je srovnat tyto společnosti z technického, uživatelského a ekonomického hlediska. Teoretická část nejprve zachycuje postavení letecké dopravy v rámci cestovního ruchu a vysvětluje důležité pojmy. Dále je stručně shrnuta historie letectví s důrazem na trendy ve vývoji za posledních třicet let. Představeny a následně charakterizovány jsou zde obě společnosti, Lufthansa i Ryanair. Práce se dále zabývá dopady koronavirové krize na letecký průmysl. V praktické části jsou nejprve společnosti srovnány z technického hlediska, následně je využit analyticko-hierarchický proces párového srovnávání pro vyhodnocení ukazatelů uživatelského hlediska a v ekonomické části srovnání byla provedena metoda finanční analýzy obou podniků za posledních pět let.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses