Politický marketing prezidentských voleb USA v roce 2020 : analýza a využití sociálních sítí a online médií v otázce Latinské Ameriky - Mordavská, Natálie; Vymětal, Petr; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací v rámci prezidentských voleb ve Spojených státech americkým v roce 2020 a analyzuje využití sociálních sítí a mediálních zpravodajů v otázce Latinské Ameriky. Hlavním cílem práce je zhodnocení výstupů, které se týkají Latinské Ameriky, výstupů obou kandidátů na jejich sociálních sítích a dále zhodnocení výstupů médií. První kapitola se věnuje teorii politického marketingu, jeho nástrojů a teorii sociálních sítí. Druhá kapitola je zaměřena na rozdělení politických ideologií ve Spojených státech. Třetí kapitola ve své první části analyzuje vybrané sociální sítě obou kandidátů a ve druhé části je pozornost věnována analýze vybraných mediálních zpravodajů. Tato kapitola je stěžejní pro celou práci.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses