Organizace Greenpeace a její přístup k řešení problému plastů v oceánech - Šubrtová, Zuzana; Vymětal, Petr; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o neziskové organizaci Greenpeace a jejím přístupu k problematice plastového znečištění. Cílem této práce je tedy zmapovat, jakým způsobem organizace přistupuje k problému plastů v oceánech a jak komunikuje tento problém v průběhu let 2019-2021. V teoretické části je vymezen pojem neziskový sektor a nadnárodní neziskové organizace, včetně tech, zabývajících se enviromentálními problémy. Následně je představena organizace Greenpeace, její historie, struktura a principy. Nakonec je uveden problém plastů v oceánech, včetně nastínění možného řešení. V praktické části je pak za využití mediální diskurzivní analýzy zkoumána komunikace organizace na 4 hlavních sociálních médiích – Tiskové zprávy, Sociální sítě, Stories a YouTube. Následně dojde i k statickému srovnání jednotlivých platforem a jejich zhodnocení.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses