Chování spotřebitele v oblasti kávy v České republice a porovnání s vybranými zeměmi. - Kadlčíková, Petra; Postler, Milan, 1960-; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat specifika chování spotřebitelů v oblasti kávy nejen na českém trhu, ale také ve vybraných zemích. V první kapitole jsou definovány klíčové pojmy týkající se chování spotřebitele a vlivů na něj působících. V druhé části je popsán kupní rozhodovací proces v jednotlivých fázích. Následně je definován marketingový výzkum trhu, který je v dalších kapitolách prakticky využit. Dále je okomentována česká i zahraniční kávová kultura pro jejich vzájemné porovnání. V šesté kapitole je proveden pomocí dotazníkového šetření vlastní výzkum chování českých spotřebitelů v oblasti kávy. Na základě tohoto výzkumu jsou nakonec předloženy návrhy a doporučení pro současné i budoucí kavárny na českém trhu.
Vedoucí práce: Milan Postler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses