Řešení uhlíkové neutrality na příkladu dceřiné firmy nadnárodního koncernu - Králová, Lenka (2022)
Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy aktivit vybrané společnosti a vlastního výzkumu navrhnout řešení uhlíkové neutrality na příkladu dceřiné firmy nadnárodního koncernu, který se zavázal k dosažení uhlíkové neutrality prostřednictvím firemní strategie v rámci svojí politiky sociální odpovědnosti. První část práce popisuje základní pojem sociální odpovědnost firem a základní pojetí oblastí společenské odpovědnosti firem. Dále podrobněji rozpracovává environmentální odpovědnost a uvádí typy a zdroje uhlíkových emisí. Druhá část práce charakterizuje vybranou společnost, uvádí její činnosti v oblasti certifikací, testování a inspekcí a navrhuje zpracování podnikového plánu na snížení emisí. Třetí část práce analyzuje aktivity společnosti k dosažení uhlíkové neutrality na základě vyhodnocení výzkumu mezi zaměstnanci na základě dotazníkového šetření. Závěrem jsou na základě získaných poznatků navrženy náměty na zlepšení.