Řešení uhlíkové neutrality na příkladu dceřiné firmy nadnárodního koncernu - Králová, Lenka; Zeman, Jiří; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy aktivit vybrané společnosti a vlastního výzkumu navrhnout řešení uhlíkové neutrality na příkladu dceřiné firmy nadnárodního koncernu, který se zavázal k dosažení uhlíkové neutrality prostřednictvím firemní strategie v rámci svojí politiky sociální odpovědnosti. První část práce popisuje základní pojem sociální odpovědnost firem a základní pojetí oblastí společenské odpovědnosti firem. Dále podrobněji rozpracovává environmentální odpovědnost a uvádí typy a zdroje uhlíkových emisí. Druhá část práce charakterizuje vybranou společnost, uvádí její činnosti v oblasti certifikací, testování a inspekcí a navrhuje zpracování podnikového plánu na snížení emisí. Třetí část práce analyzuje aktivity společnosti k dosažení uhlíkové neutrality na základě vyhodnocení výzkumu mezi zaměstnanci na základě dotazníkového šetření. Závěrem jsou na základě získaných poznatků navrženy náměty na zlepšení.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses