Pozice českých značek kosmetiky na domácím a zahraničním trhu - Žikovská, Daniela; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Sadílek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce zkoumá pozici vybraných českých značek kosmetiky na domácím a zahraničním trhu. Cílem je pomocí vnější analýzy sestavit profil identity značky Dermacol a Organická Apotéka, a následně pomocí dotazníkového šetření zjistit jejich pozici na trhu. Práce je rozdělena do tří kapitol. Teoretická část práce se zabývá představením marketingového pojetí značky, popíše základní prvky značky a její další vlastnosti. Následuje vysvětlení identity značky pomocí dvou modelů, z nichž jeden bude využit i v praktické části práce. Konec této části je věnován problematice positioningu a image značky. V praktické části jsou vybrané značky analyzovány a je sestaven jejich profil identity. V poslední části práce je vyhodnoceno dotazníkové šetření zkoumající nákupní zvyklosti a povědomí o českých značkách kosmetiky. Závěr této části předkládá návrh řešení pro vybrané značky kosmetiky.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses