Analýza poptávky generace Z vůči aktuálním trendům cestovního ruchu - Tesařová, Karolína (2022)
Bakalářská práce se věnuje analýze poptávky generace Z vůči aktuálním trendům cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je identifikace preferencí trendů a cestovních návyků generace Z. Teoretická část je podstatná pro vysvětlení základních pojmů týkající se cestovního ruchu i generační tématiky. Následně představuje celosvětové aktuální trendy v cestovním ruchu. K dosažení cíle práce je v praktické části porovnávána generace Z s generací X. Záměrem porovnání dvou generací je poukázání na to, že generace Z je z různých hledisek specifická. Vlastní průzkum probíhá prostřednictvím metody dotazníkového šetření. Vyhodnocené předpoklady a výsledky, které ukazují reakce na aktuální trendy a také v některých případech poukazují na odlišnosti těchto dvou generací během cestování, jsou sepsány v závěru.