Elektromobilita v rámci Visegrádské čtyřky - Viesner, Matěj; Černá, Iveta, 1979-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit zázemí států Visegrádské čtyřky pro zavedení elektromobility v automobilovém průmyslu. V první části připravuji teoretické prostředí pro následující analýzu. V prvním oddílu teoretické části se věnuji historii elektromobility, společnostem působícím na území členských států, infrastruktuře nabíjecích stanic a bateriím využívaných v elektromobilech. Dále se zmiňuji o historickém, ekonomickém a politickém kontextu útvaru Visegrádské čtyřky. Jako poslední je v této části uvedena teorie k později využitým makroekonomickým ukazatelům kupní síly obyvatelstva. V praktické části jsem pomocí shromažďování dat analyzoval vybrané faktory přímo ovlivňující rozvoj elektromobility na území členských států. Mnou vybrané faktory jsem v části diskuze zhodnotil prostřednictvím scoring modelu, kde byla každému z nich přidělena váha podle vlivu na vývoj elektromobility. V části vyhodnocení scoring modelu jsem uvedl vlastní poznatky a komentáře, které by podle mého názoru přispěly ke kvalitnějšímu vývoji elektromobility.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses