Úloha sourcingu v mezinárodním podnikání na příkladu vybrané firmy - Janoušek, Ondřej (2022)
Bakalářská práce se zabývá úlohou sourcingu v mezinárodním podnikání na příkladu vybrané firmy, konkrétně na příkladu Společnosti XY. V první části této práce jsou definovány teoretické pojmy týkající se sourcingu, metody Kanban a RFQ procesu. Tyto teoretické pojmy jsou dále uplatněny v praktické části. V praktické části je zpracováno představení Společnosti XY a analýza současného stavu nákupu spojovacího materiálu v této společnosti. Praktická část využívá výsledky analýzy, na jejichž základě je navrženo nové řešení nákupu spojovacího materiálu, včetně RFQ procesu a jeho náležitostí. Na závěr práce je zpracován předpokládaný přínos nového řešení.