Sociální zabezpečení v České republice a Velké Británii - Vávrová, Veronika; Chvátalová, Iva; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se věnuje vybraným částem tématu sociálního zabezpečení v České republice a Velké Británii. Práce je členěna do 4 základních kapitol. První kapitola se věnuje úvodu do sociálního zabezpečení, charakteristice základních pojmů a pramenů práva sociálního zabezpečení. Druhá kapitola se věnuje vybraným částem sociálního zabezpečení, a především peněžitým dávkám v případě nemoci, peněžitým dávkám v těhotenství, mateřství a otcovství, a přídavkům na dítě a dalším rodinným peněžitým dávkám. Třetí kapitola se analogicky věnuje sociálnímu zabezpečení a dávkám ve VB. Obsahem čtvrté kapitoly je výsledná komparace dávek a systémů sociálního zabezpečení. V závěru práce jsou uvedeny návrhy de lege ferenda pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Iva Fischerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses