Problematika ujgurské menšiny v ČLR - Štefanová, Dominika; Přikryl, Pavel; Švec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou perzekuce Ujgurů v Čínské lidové republice a pokouší se v rámci jednopřípadové kvalitativní studie zjistit, jaká základní lidská práva a svobody na základě čínských zákonů Čína na Ujgurech porušuje. Práce se nejdříve zabývá čínskými zákony z oblasti práce, náboženství a kultury, populační politiky a Ústavy ČLR. Poté analyzuje situaci v Sin-ťiang před a po nástupu Si Ťin-pchinga do funkce prezidenta. Poznatky z teoretické části jsou nakonec aplikovány na perzekuci Ujgurů, kdy porovnává jednotlivé články čínských zákonů s aktuální situací v Sin-ťiang.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses