Dopady koronavirové krize na výrobce letadel - Goncear, Daniela (2022)
Tato práce obsahuje pohled na to, jak koronavirová krize ovlivnila leteckou dopravu v obecném pojetí. Ovšem hlavní téma práce je dopad koronavirové krize na výrobce letadel. Sice je na světě více výrobců letadel, ale pro účel této práce jsou vybráni hlavní dva konkurenti v oboru letectví, a to evropský Airbus a americký Boeing. V práci jsou porovnány jejich ztráty od začátku pandemie Covid-19. Dále jsou v práci uvedeny investice zmíněných dvou výrobců do výzkumu a vývoje a jejich přizpůsobení se novým požadavkům. V neposlední řadě jsou v práci k nalezení informace ohledně letounů využívajících udržitelné palivo, které jsou sice stále ve výzkumné fázi, ale brzy by měly být dostupnou realitou. Výsledek práce je pro širší veřejnost, kterou zajímají dopady pandemie na výrobce letadel.