Vstup firmy DAKCEL, s.r.o. na vybraný zahraniční trh - Kadlecová, Simona (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá malou českou firmou DAKCEL, s.r.o., která na českém trhu poskytuje služby. Cílem této práce je výběr vhodného zahraničního trhu pro danou společnost, dále pak analýza tohoto potenciálního trhu, a v neposlední řadě také navrhnutí vhodné formy vstupu. Práce je rozdělená na dvě části. První se zabývá teoretickými poznatky v oblasti internacionalizace. Druhá část je případovou studií vybrané firmy. Je zde uvedena SWOT analýza podniku. Dále je vybrán, s pomocí scoring modelu, vhodný zahraniční trh, za čímž následuje PESTEL analýza tohoto trhu. Za Porterovým diamantem je vyhodnocena vhodnost všech metod vstupů a na konci je doporučena volba vstupu na zahraniční trh pro společnost DAKCEL, s.r.o.