Vstup firmy DAKCEL, s.r.o. na vybraný zahraniční trh - Kadlecová, Simona; Procházka, Petr; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá malou českou firmou DAKCEL, s.r.o., která na českém trhu poskytuje služby. Cílem této práce je výběr vhodného zahraničního trhu pro danou společnost, dále pak analýza tohoto potenciálního trhu, a v neposlední řadě také navrhnutí vhodné formy vstupu. Práce je rozdělená na dvě části. První se zabývá teoretickými poznatky v oblasti internacionalizace. Druhá část je případovou studií vybrané firmy. Je zde uvedena SWOT analýza podniku. Dále je vybrán, s pomocí scoring modelu, vhodný zahraniční trh, za čímž následuje PESTEL analýza tohoto trhu. Za Porterovým diamantem je vyhodnocena vhodnost všech metod vstupů a na konci je doporučena volba vstupu na zahraniční trh pro společnost DAKCEL, s.r.o.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses