Podnikateľský plán : Výstavba bytového domu a predaj bytových jednotiek - Maruniak, Dominik; Štěpánek, Petr; Černý, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Podnikateľský plán je dokument, ktorý sa zvyčajne vypracováva na začiatku akéhokoľvek typu podnikania. Popisuje vnútorné aj vonkajšie okolnosti spojené s podnikateľským zámerom, vysvetľuje ciele autora a jednotlivé kroky, ktoré vedú k ich dosiahnutiu. Slúži na zhodnotenie efektívnosti a realizovateľnosti podnikateľského zámeru a poukazuje na jeho slabé stránky a riziká. Teoretická časť tejto bakalárskej práce sa zameriava na definíciu podnikateľského plánu, uvádza účel, za ktorým je vypracovaný a jeho základnú štruktúru a náležitosti, ktoré by mal obsahovať. Praktická časť práce je rozdelená do 2 častí. Prvá časť sa venuje vypracovaniu podnikateľského zámeru na výstavbu bytového domu a následný predaj bytov. Špecifikom tohto plánu je, že pozemky, na ktorých je plánovaná výstavba sú vo vlastníctve autorovej rodiny. Druhá časť sa zameriava na rozparcelovanie a predaj pozemkov. Cieľom práce je identifikovať lepšiu z uvedených alternatív a na základe toho odporučiť majiteľovi pozemkov výhodnejšiu alternatívu, podľa kritérií stanovených v práci.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses