Vzťahy EÚ - MERCOSUR : Aké dopady môže mať Dohoda o voľnom obchode na poľnohospodársky sektor? - Svrčková, Alexandra; Antal, Jarolím, 1986-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalárska práca sa zaoberá Dohodou o voľnom obchode medzi Európskou úniou a MERCOSUR, ktorá bola ohlásená v roku 2019 a zatiaľ nebola ratifikovaná. Analyzuje možné dopady tejto dohody na poľnohospodársky sektor. Práca sa najskôr venuje formovaniu obchodných vzťahov medzi EÚ a MERCOSUR, následne analyzuje komoditnú štruktúru obchodu medzi týmito blokmi. Ďalej sú v práci porovnané súčasné cla a kvóty uplatňované na poľnohospodárske produkty, s clami a kvótami, ktoré budú platné po ratifikácii Dohody o voľnom obchode. Vo svojom závere práca zahŕňa dopady na poľnohospodársky sektor a krajiny, pre ktoré bude Dohoda o voľnom obchode najviac prínosná.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses