Krádež za nouzového stavu - Bystřická, Michaela; Levý, Jan; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na krádež za nouzového stavu. První část pojednává o obligatorních znacích trestného činu krádeže, kriminologickém pohledu na krádež a statistickém vývoji krádeže v posledních letech. Druhá část práce už se blíže zaměřuje na nouzový stav a z jakých důvodů byl v České republice doposud vyhlášen. Rovněž se věnuji problematice vyšší trestní sazby, která byla aplikována na trestný čin krádeže, jež byl spáchaný za pozorovaného nouzového stavu. Tato skutečnost je doložena třemi příklady krádeží, které byly spáchány v dubnu a květnu 2020. Poslední část je věnována nouzovému stavu, který byl vyhlášen v období březen–květen v roce 2020. Zde je provedeno srovnání údajů za roky 2019 a 2020. Cílem bakalářské práce je zjistit, zda nouzový stav a okolnosti související s jeho vyhlášením se projevily v incidenci krádeží v období březen–květen roku 2020.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses