Soudobý politický vývoj Jemenu - Bőhm, Erik (2022)
Bakalářská práce s názvem Soudobý politický vývoj Jemenu se zabývá problematikou regionalismu na Středním východě a konkrétní rolí Jemenu v tomto procesu. Rozebírá některé teoretické konstrukty a aplikuje je na současnou situaci. Podává vysvětlení na vznesené otázky a analyzuje roli nestátních aktérů pro vnitrostátní stav a mezinárodní vývoj v regionu.