Návrh MLOps řešení pro výrobní společnost - Žydyk, Roman (2022)
Mnoho společností se dnes snaží efektivně využívat data, která jsou generována často v obrovských objemech v jejich podniku, ale i mimo něj. Jedním z prvních kroků bývá často uložení dat a jejich analýza pomocí business intelligence nástrojů. V poslední době však čím dál častěji přichází na řadu pokročilá datová analytika, tzv. data science či obor machine learning. Společnosti se tak vrhají do tohoto oboru, mnohdy jsou však výsledná řešení spíše provizorní, neškálovatelná a dlouhodobě neudržitelná. Jeden takový případ bude řešen v této práci, kdy se s těmito (a dalšími) problémy potýká reálná výrobní společnost a potřebuje pomoci s jejich řešením. Cílem této práce je návrh řešení vyhovující daným požadavkům a problémům zadavatele, jenž je skutečná společnost působící ve výrobním sektoru. Výsledky a přínosy práce jsou: • seznámení čtenáře s oborem MLOps a souvisejícími technologiemi a principy (kontejnerizace, architektura mikro služeb, Kubernetes, Kubeflow…), • technologická architektura řešení respektující požadavky zadavatele, • implementace navrženého řešení ve formě popisu postupu včetně grafického znázornění (screenshotů), • zdrojové kódy použité při implementaci řešení.