Vzdělávací systém Korejské republiky a jeho vliv na nezaměstnanost mladých lidí - Nguyen, Thuy Tien (2022)
Cílem této diplomové práce je vyhodnocení sekundární a terciární úrovně vzdělávacího systému se záměrem odhalit kritické aspekty, které by potenciálně mohly mít vliv na nezaměstnanost mladých osob v Korejské republice. Současně je cílem vyhodnotit samotný vliv těchto aspektů na nezaměstnanost mládeže. Teoretická část se věnuje definicím hlavních pojmů, týkající se dané tematiky a následovně je analyzována vzájemná provázanost problematiky nezaměstnanosti mladých lidí a vzdělávacího systému v obecné rovině. V rámci praktické části práce jsou teoretické poznatky aplikovány na případ Korejské republiky. V této částí je provedena detailní analýza jihokorejského vzdělávacího systému a rovněž jsou kontrolovány další relevantní faktory, které mají vliv na vznik nezaměstnanosti mladých lidí. Nakonec je vyhodnocen stav jihokorejského vzdělávacího systému a jeho vliv na vývoj tamní nezaměstnanosti mladých osob.