Zaměstnávání cizinců - Křepelka, Jakub (2022)
V České republice stále převažuje nízká nezaměstnanost a čeští zaměstnavatelé tedy vyhledávají pracovní sílu v zahraničí. Cílem bakalářské práce je analýzou českých právních předpisů v oblasti zaměstnávání cizinců poznat právní úpravu a poskytnout ucelený návod zaměstnavatelům, případně i cizincům, k zaměstnávání cizinců za účelem minimalizace právních rizik s tím souvisejících. Dílčím cílem též je zjištění důvodů, pro které se čeští zaměstnavatelé uchylují k nelegálnímu zaměstnávání cizinců, které je v České republice stále častým jevem na trhu práce.