Komparace služeb železničních společností České dráhy, a.s. a RegioJet a.s. - Budíková, Adéla; Štemberk, Jan, 1977-; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce se zabývá srovnáním dvou železničních společností a jejich služeb. Porovnávanými společnostmi jsou RegioJet a.s. a České dráhy, a.s. Cílem práce je stanovit doporučení a návrhy na zlepšení služeb společností. Zároveň je cílem zjistit preference ohledně železničních společností mezi cestujícími a zkoumat vliv doplňkových služeb na cestující při výběru spojení. Nejdříve je charakterizována železniční doprava, její historie a vývoj. Také je zasazena do kontextu cestovního ruchu. Dále jsou představeny jednotlivé společnosti, jejich vývoj, postavení na trhu a nabídka služeb včetně technického vybavení. Poté jsou porovnány nabídky obou společností na vybrané trase, kterou je Praha hl. n. a Pardubice hl. n. Poslední částí je formulace doporučení, a to na základě vlastního pozorování autorky na vybrané trase a odpovědí respondentů, kteří se zúčastnili kvantitativního výzkumu.
Vedoucí práce: Jan Štemberk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses