Obchod s konvenčními zbraněmi - Nussbauer, Michal (2022)
Tématem této bakalářské práce je obchod s konvenčními zbraněmi. Hlavním zaměřením jsou exporty zbraní z Evropské unie (EU), proto je nejprve krátce představena jednotná specifikace kategorií konvenčních zbraní používaná právě touto organizací. Následuje teoretická část práce, která se věnuje obchodu s konvenčními zbraněmi obecně a světovým trendům ve zbraňových přesunech. V praktické části práce je pak zkoumáno, jak se měnily exporty zbraní ze zemí EU do vybraných států (Rusko, Turecko, Egypt) v návaznosti na určité události