Obchod s konvenčními zbraněmi - Nussbauer, Michal; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Barkhatov, Dmitriy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tématem této bakalářské práce je obchod s konvenčními zbraněmi. Hlavním zaměřením jsou exporty zbraní z Evropské unie (EU), proto je nejprve krátce představena jednotná specifikace kategorií konvenčních zbraní používaná právě touto organizací. Následuje teoretická část práce, která se věnuje obchodu s konvenčními zbraněmi obecně a světovým trendům ve zbraňových přesunech. V praktické části práce je pak zkoumáno, jak se měnily exporty zbraní ze zemí EU do vybraných států (Rusko, Turecko, Egypt) v návaznosti na určité události
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses