Sankce na luxusní zboží v mezinárodním obchodě - Pernica, Ondřej (2022)
Tématem této bakalářská práce jsou sankce na luxusní zboží v mezinárodním obchodě. V prvních dvou kapitolách vymezuje tato práce pojem sankce, jejich rozdělení a charakterizuje sankční opatření a jejich postupný vývoj. Dále zkoumá sankce na luxusní zboží v KLDR, kde se zaměřuje na důvody, proč byly tyto sankce uloženy, a jakým způsobem k tomu došlo. Následně mapuje dopady sankcí na dovoz luxusního zboží do KLDR a věnuje se případům porušení těchto sankcí. Poslední část práce je zaměřena na sankce na luxusní zboží proti Sýrii a Ruské federaci a porovnává tyto sankce se sankcemi na KLDR.