Vplyv self-efficacy na prokrastinaci - Mladá, Miroslava; Hiršová, Miloslava, 1950-; Míková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cieľom bakalárskej práce bolo overiť vzťah konštruktov self-efficacy a prokrastinácie. V teoretickej časti je zhrnutý stav poznania uvedených konštruktov, ako aj zhrnutie existujúcich výskumov skúmajúcich ich problematiku, či už zvlášť alebo vo vzájomnom vzťahu. Praktická časť obsahuje výsledky výskumu, ktorý bol uskutočnený na vzorke manažérov vybraných firiem z oblasti maloobchodu. Konštrukty boli skúmané vo vzťahu ku konkrétnym oblastiam manažérskej práce. Vzťah medzi úrovňou self-efficacy a mierou prokrastinácie vykazoval miernu závislosť (u pasívnej prokrastinácie miernu nepriamu závislosť, u aktívnej prokrastinácie miernu priamu závislosť). Nejedná sa však o závislosť zanedbateľnú, preto boli navrhnuté odporúčania pre udržovanie alebo zvyšovanie úrovne self-efficacy a tiež odporúčania pre boj s prokrastináciou. To môže firmám pomôcť udržovať, prípadne zvyšovať výkonnosť manažérov.
Vedoucí práce: Miloslava Hiršová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses