Aktivní politika zaměstnanosti ve Francii - Pecková, Magda (2022)
Tato bakalářská práce komparativně vyhodnocuje efektivitu francouzské aktivní politiky zaměstnanosti. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, z nichž první nabízí teoretický úvod do tématu politiky zaměstnanosti, tedy sady nástrojů využívané státem k aktivaci osob bez práce. Druhá kapitola představuje koncept nesouladu dovedností, který může ovlivňovat míru nezaměstnanosti v zemi. Třetí kapitola hodnotí význam aktivních opatření vzhledem k výskytu nesouladu dovedností ve francouzské ekonomice. Čtvrtá kapitola nabízí komparaci francouzské aktivní politiky zaměstnanosti se švédskou. Práce přináší zejména zhodnocení struktury francouzských aktivních opatření, evaluaci aktivit veřejné služby zaměstnanosti Pôle emploi a zkoumá účinnost vzdělávání uchazečů o zaměstnaní.