Aktivní politika zaměstnanosti ve Francii - Pecková, Magda; Sankot, Ondřej, 1988-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce komparativně vyhodnocuje efektivitu francouzské aktivní politiky zaměstnanosti. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, z nichž první nabízí teoretický úvod do tématu politiky zaměstnanosti, tedy sady nástrojů využívané státem k aktivaci osob bez práce. Druhá kapitola představuje koncept nesouladu dovedností, který může ovlivňovat míru nezaměstnanosti v zemi. Třetí kapitola hodnotí význam aktivních opatření vzhledem k výskytu nesouladu dovedností ve francouzské ekonomice. Čtvrtá kapitola nabízí komparaci francouzské aktivní politiky zaměstnanosti se švédskou. Práce přináší zejména zhodnocení struktury francouzských aktivních opatření, evaluaci aktivit veřejné služby zaměstnanosti Pôle emploi a zkoumá účinnost vzdělávání uchazečů o zaměstnaní.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses