Vnímání železniční dopravy při cestování Generace Z v České republice - Kaplan, Jiří; Janeček, Petr; Vaníček, Jiří, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce zkoumá vnímání železniční dopravy při cestování Generace Z v rámci České republiky. Jejím hlavním cílem je odhalení potenciálu a bariér cestování vlakem u této generace. V teoretické části je popsána železniční doprava, je zde uvedeno srovnání s ostatními druhy dopravy a také porovnání nabídky služeb na železnici. Je zde definována Generace Z, popsáno její spotřebitelské chování a trendy při cestování. Výzkum v praktické části je rozdělen do dvou fází. První jsou hloubkové rozhovory, pomocí kterých jsou stanoveny teze a otázky pro druhou fázi výzkumu – dotazníkové šetření. Z výsledků vyplývá, že největší potenciál železniční dopravy spočívá v jejím pohodlí a naopak mezi bariéry se řadí dostupnost, rychlost a také propagace tohoto druhu dopravy. Výstupem je několik návrhů řešení, která rozvíjí potenciál této dopravy či naopak odstraňují její bariéry, a která mohou být nápomocná pro železniční dopravce ale i organizátory této dopravy. Mezi ně patří investice do vozového parku, větší spolupráce v rámci odvětví cestovního ruchu, zlepšení dostupnosti či zlepšení marketingu.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses