Přepravní rizika v námořní dopravě : případová studie zablokování Suezského průplavu v roce 2021 - Falcetti, Laura (2022)
Práce se zabývá námořní dopravou, a to konkrétně přepravními riziky, jejich pojištěním a následně teorii aplikuje na případové studii o zablokování Suezského průplavu v roce 2021. Jejím cílem je zanalyzovat faktický průběh situace, její dopady na globální dodavatelské řetězce, odpovědnosti, které nesou jednotlivé subjekty, právní vyrovnání z dostupných zdrojů či jejich predikci a zmínit doporučení prevence, kterou lze v podobné situaci aplikovat. Případová studie probírá jednotlivé body cíle, rozebírá role jednotlivých subjektů v kauze a analyzuje jejich vztahy.