Přepravní rizika v námořní dopravě : případová studie zablokování Suezského průplavu v roce 2021 - Falcetti, Laura; Procházka, Petr; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Práce se zabývá námořní dopravou, a to konkrétně přepravními riziky, jejich pojištěním a následně teorii aplikuje na případové studii o zablokování Suezského průplavu v roce 2021. Jejím cílem je zanalyzovat faktický průběh situace, její dopady na globální dodavatelské řetězce, odpovědnosti, které nesou jednotlivé subjekty, právní vyrovnání z dostupných zdrojů či jejich predikci a zmínit doporučení prevence, kterou lze v podobné situaci aplikovat. Případová studie probírá jednotlivé body cíle, rozebírá role jednotlivých subjektů v kauze a analyzuje jejich vztahy.
Vedoucí práce: Petr Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses