Ekonomický potenciál dálkových turistických tras se zaměřením na Stezku Českem - Tlustá, Tereza; Herget, Jan; Úbl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Bakalářská práce popisuje ve své teoretické části pěší turistiku, její význam, moderní pěší turistiku a certifikaci. Teoretická část se dále zaměřuje na dálkové turistické trasy, primárně na konkrétní dálkovou turistickou trasu v České republice – Stezku Českem. Jedním z hlavních cílů práce je provedení komparace Stezky Českem s vybranými dálkovými turistickými trasami ze zahraničí, konkrétně s GR20, Adlerweg a Pacific Crest Trail. Další cíl práce spočívá v návrhu doporučení pro Stezku Českem na základě provedené komparace. Nevýhodou Stezky Českem je fakt, že v tuto chvíli není nabízena cestovními kancelářemi. Práce se proto věnuje návrhu konkrétního balíčku Stezky Českem pro cestovní kanceláře po vzoru nabídky zahraničních dálkových turistických tras. V neposlední řadě se práce zaměřuje na spolupráci na nově připravovaném projektu Stezky Českem a Klubu českých turistů „Stezkaři vítáni“. Cílem tohoto projektu je vytvoření sítě ubytovacích zařízení pro lidi, kteří chtějí absolvovat Stezku Českem.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses