Postoj politických stran Spolkového sněmu SRN k mezinárodním dopadům kauzy Navalnyj - Kůs, Adam; Dubský, Zbyněk, 1974-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá postojem politických stran Spolkového sněmu SRN ke kauze Navalnyj v rámci německo-ruských vztahů. Jedná se o jednopřípadovou kvalitativní studii. V teoretické části je popsána tvorba zahraniční politiky SRN a objasněno strategické partnerství SRN a RF. V druhé části práce je následně představena metodologie a ohraničena zkoumaná kauza Navalnyj společně s vytyčenými úrovněmi analýzy. Třetí část práce se zabývá analýzou vyjádření poslanců Spolkového sněmu na základě digitálně dostupných plenárních protokolů, ve kterých kauza Navalnyj figuruje. Jednotlivé výroky jsou zkoumány na třech úrovních: kritika kauzy Navalnyj, úroveň strategického partnerství SRN a RF a SRN jako normativní mocnost.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses