Podnikateľský plán reštaurácie EdenSeed - Daniel, Sára (2022)
Cieľom bakalárskej práce je spracovanie kompletného podnikateľského plánu pre vytvorenie reštaurácie EdenSeed. V teoretickej časti sú definované základné pojmy súvisiace s podnikaním, rovnako ako charakteristika podnikateľského plánu, jeho účel, obsah či všeobecné požiadavky. V tejto časti je tiež podrobnejšie vymedzená štruktúra business plánu a jeho konkrétne náležitosti. Praktická časť sa zameriava na tvorbu podnikateľského plánu, unikátneho typu reštaurácie, ktorá sa odvíja od poznatkov z teoretickej časti. Dôraz sa kladie hlavne na marketingový mix, rozbor a hodnotenie prostredia reštaurácie, pomocou Porterovej analýzy piatich síl a PESTLE analýzy, a jej finančný plán. Súčasťou práce je tiež záverečné zhrnutie metódou SWOT analýzy.